Подгответе се да влезете във форма с някои от най-успешните и изпитани с времето трикчета в приготвянето и консумирането на храната от новия ви диетичен режим.

Ще ви дадем идеи как да преобразите любимите си ястия в полезни нискокалорични бомби.

Паста с млечен сос? Защо не?

Онези от вас, които си падат по италианската кухня със сигурност не биха отказали порция „Fettuccine alfredo”. Това е една вкусотия, приготвена от паста фетучини, залята с масло и пармезан. Тежко звучи, нали?

Тази паста може да се приготви и по далеч по-приемлив за диетата ви начин – заместете маслото и пармезана с прясно мляко и нискомаслена рикота. Блендирайте ги и изсипете соса върху сварените фетучини и така спестете от ястието около 500-600 калории.

Занесете половината си порция вкъщи

Когато хапвате в ресторант винаги контролирайте порциите си. И понеже няма как да кажете на обслужващия персонал, че сте на диета и искате да ви напълнят само половината чиния, просто си хапнете една част от ястието, а другата нека ви я опаковат за вкъщи. Едно ястие за две хапвания!

Имайте предвид, че така можете неусетно да намалите приема на калории. Контролирането на порциите и умереното хранене са ключът към красивото и здраво тяло.

Прогонете глада с аромати

Има различни храни, чиито аромат потиска чувството на глад. Неведнъж сме споменавали, че ментата прави чудеса със сетивата по време на диета.

Освен да миришете листа от мента ви предлагаме да се залъгвате с аромат на ябълка, пъпеш и ванилия.

Тайната на този трик се крие в нещо много просто – ароматът влияе на мозъка, залъгва го и го кара да си мисли, че сте сити.

Ако искате да качите още едно ниво в аромотерапията си накупувайте ароматни свещи или пръчици с гореизброените миризми и разпръсквайте аромата им из цялата къща.

Дресингът отделно

Никога, ама никога не забравяйте да си поръчвате салати и ястия без дресинг. Нищо не коства на готвачите да ви спестят дресинга в ястието или поне да го сервират в отделна купичка, пък който друг от масата иска да си го хапне.

Не „облизвайте” чинията си

За да си изтопите остатъка от храната по чинията най-често са ви нужни още няколко, напълно излишни залъка хляб. Оставете по съда, в който сте хапнали доказателства, че в него е била сервирана храна. Отново повтаряме, яжте по малко и контролирайте порциите си.