Преди 5 години, когато прозрачните материи се прославиха като „рисковани” за носене, никой не вярваше, че след време те ще се наложат като един от най-стабилните и женствени трендове.

И така, оттогава прозрачната материя се шири след панталони, ризи, рокли, поли и блузи.

"Дрехите-невидимки" продължават да държат юздите на модните тенденции и ще облекат в прозрачното си було жените през есента.

Прозрачните материи ще са един от основните трендове за остатъка от 2011-та и цялата 2012-та година и въпросът е не дали, а как ще ги носим.

Добре да подчертаем, че дрехите, които ни се представят на подиума са по-скоро идеи за това как могат да изглеждат новите придобивки в гардероба. Оттук насетне всеки има свободата да променя моделите спрямо собствените си виждания - добавя, премахва, закрива, открива и пр.

Прозрачната мода е насочена към желанието да се разкрива част от тялото на жената. Както повечето неща в модата, така и този тип дрехи трябва да се носят внимателно, те не трябва да шокират, а да намекват послание, да извайват форми.

Ако имате красиви ръце, защо не видите как ви стоят прозрачни ръкави? Ако искате да загатнете дълбоко деколте и или пък тънка талия изберете красива широка риза или рокля с прозрачна горна част, под която прозират очертания на едноцветен сутиен.