Любимото кътче в почти всеки един дом е спалнята! Минутите прекарани в леглото с любимия човек са незабравими, сутрешното ставане и приготвяне трябва да бъдат приятни.

Ще ви дадем някои идеи как мечтаната стая да се превърне в реалност. Те са лесни за прилагане, а в същото време създадават желания уют и цялостно красиво интериорно решение.

- Цветът на стените е добре да бъде мек, за да не дразни очите ви. Все пак, това е помещението, в което ще си почивате и в което ще отпускате след тежък ден.

- Акцентирайте с картина, вдъхновена от цветовете в спалнята. В никакъв случай не я окачайте на стената, до която е залепена горната част на леглото.

- Изберете завивки за легло в един цвят или с малко детайли, които да не привличат цялото внимание към леглото ви.

- Нека възглавничките отиват на някой детайл, а не да се сливат с покривката.

- Няма нищо по-хубаво, а и практично, от това да има място, на което да поставите книгата, дистанционното, крема за ръце, очилата и една чаша вода, затова е добре да имате нощно шкафче.

- Освен ефирни пердета, снабдeте се и с втори ред плътни завеси. В случай, че през деня сте у дома и ви се иска да си починете малко.



- Задължително намерете място на поне едно растение, което да ви снабдява със свеж въздух в хладните нощи, когато прозорците са затворени.

- Заложете на детайлите, като изберете свещи, рамки за снимки и малки покривки в цвета на възглавничките.

- Осветлението в никакъв случай не бъде централно. Заложете на няколко стенни лампи, чиято сила на светене може да се регулира.