За септемврийското си издание Vogue Австралия решиха да снимат пищна красавица за първи път от 52 години насам.

Доскоро модната индустрия използваше за целите си само модели, станали популярни като „0-размер”, но сякаш сезон след сезон тази традиция се разбива парче по парче.

Жената, която привлече вниманието на редакторите от австралийския Vogue е Робин Лоули.

Тя е на 22 години и досега се е появявала по страниците на няколко големи издания, докато стигне до тези на Модната Бибилия и хвърли в недоумение множеството й последователи по света.

Фотосесията „Belle Curve” е невероятна и нетипична, заснета пред обектива на Макс Дойл.

За сесията Робин е облечена в твърде предизвикателни тоалети и съблазнява с меки, вълнисти коси и силен грим. Очевидно красотата на модела не е могла да остави екипа на Vogue безразличен, принуждавайки го да наруши принципите си и да прескочи границите си.



Главният редактор на списанието, Кристи Клементс, казва, че решението да включат Робин в септемврийското издание няма нищо общо с размерите й:

„Тя е много красива. Понякога се налага да отсъдим дали едно момиче е специално или не, затова никак не беше въпрос на размери или пък на внушаване на нещо. Госпожица Лоули е истински супер модел. Когато един пълен модел влезе в студиото, тя може би ще се стори странна на екип, свикнал да работи с много слаби момичета, но щом фотографът Макс Дойл започна да снима Робин всички ние бързо пренагласихме предубеждения си за това какво значи красотата.”