До какво може да доведе едно ново многообещаващо запознанство? Нека разгледаме най-разпространените типове мъже и преценим как да подходим към всеки един от тях.

Романтикът

Ще го познаете веднага – това е мъжът, който ви подарява букети и бонбони, идва да ви вземе след работа, кани ви да погледате залеза от последния етаж на небостъргач и смята вечерята на свещи за задължителен елемент от програмата.

Такъв човек едва ли би си паднал по брутална рокаджийка, с кожено яке и мотор. Романтикът ще очаква от вас по-скоро женственост, изтънченост и разбира се участие във всичките романтични мероприятия. И ако не се отличавате със загадъчен поглед, тих изразителен глас и умение да седите на едно място без нищо особено за вършене, помислете пак дали ви е притрябвал такъв романтичен герой.

Бизнесменът

Той е постоянно зает с телефонни разговори, срещи и заседания. Неговият свят е свят на сериозните твърди мъже, а животът му представлява постоянна битка.

Вашето място в батальона е ясно – вие сте надеждното подкрепление откъм „тила“. Вкъщи такъв мъж очаква топлина, уют и вкусна домашно приготвена храна. Вие готвите страхотно, умеете да поддържате жилището в идеален ред и при това сте истинска гейша в леглото? Ако не – започвайте да се учите незабавно. Изискванията му към вас ще са не по-малко стоги от тези към подчинените му.

Мъжът-купон

Този човек може да превърне живота ви в истински фойерверк! Той е спонтанен, бърз, енергичен, постоянно е в крачка с последните новини и винаги ви измисля нови развлечения. Всяка една среща с него е като малък празник.

Готова сте да отмените незабавно всичките си ангажименти и да отидете да се гмуркате или да изкачвате планински върхове? А в дамската ви чанта винаги имате четка за зъби, резервно бельо и интимен сапун, тъй като никога не сте сигурна накъде ще ви отнесе вятърът?Тогава давайте – пълен напред! Очакват ви много съвместни приключения. Горко ви обаче ако решите просто да останете вкъщи през почивните дни, да се завиете с любимото си одеяло и да гледате любимите си филми... Този мъж няма да ви разбере.



Мъжът-скала

Той е спокоен, самоуверен и винаги на висота. Стабилен е и знае не само какво ще прави днес и утре, но и какво го очаква след месец или дори след година. Той никога не ревнува, защото е убеден, че жената винаги ще предпочете него!

Да, разбира се с такъв мъж ще се чувствате сигурна и добре защитена. Този човек е готов да поеме отговорността не само за себе си, но и за вас. Но при едно условия – ако отговаряте на плановете му за живота и на високата оценка, която ще ви даде. И не дай си Боже да изберете вместо планирания харвардски колеж художествената академия или пък медицинския факултет... Мъжът-скала едва ли ще остане доволен от тази самоинициатива.

Свободолюбивият

Имате мотор или просто „движите“ в компания рокери? Любимата ви дреха е коженото яке или старите дънки, никога не сте сигурни къде ще се събудите сутринта и мразите да си правите планове за бъдещето? Тогава ви трябва този мъж – свободен, отхвърлящ всякакви правила и рамки, способен да се впусне веднага в ново приключение – желателно опасно и незаконно.

С такъв мъж със сигурност няма да скучаете, но ще ви се наложи да придобиете няколко нови навика. Първо – да тичате бързо, тъй като повечето му идеи далеч не са невинни и може да изискват от вас бърза спасителна реакция. Второ – да овладеете поне няколко бойни хватки поради същите причини... а и приятелите му могат да бъдат твърде безцеремонни, така че добре ще е да можете да дадете отпор.

Господин меланхолия

Да, и такива мъже се срещат, и то доста често. Преуспелият на пръв поглед кавалер у дома си може да се окаже ужасен неврастеник, изпълнен с негативни емоции.

„Не, благодаря“, сигурно ще си кажете вие, но и с такъв мъж можете да имате хармонична връзка. Можете да се превърнете в негова разбираща майка, негова надежда и опора в непосилно тежкото му ежедневие. И ако много се стараете, може дори да добутате доходите и кариерата му до едно прилично ниво. Ще има с какво да се гордеете – той никога не би постигнал всичко това сам. В този случай обаче ще трябва да забравите за собствената си кариера – или да имате сили за двама.

Случайният минувач

Под маската на случайния минувач може да се крие всеки един от гореописаните типове, но той има няколко отличителни черти. Той е човек, който се е хванал за вас, за да преодолее трудните времена, очаквайки нещо по-добро.

Вие разбира се сте красива, умела, добра и т.н... Но той си има своите идеали! Връзката му с вас винаги ще е един преходен период и той ще е способен да й сложи край във всеки един момент – при първата поява на хоризонта на неговата „идеална“ жена. Той впрочем може и по-късно да се върне, след като се разочарова от новата си жертва. Не го жалете и го пратете по дяволите! Щом ви е напуснал веднъж, ще го направи и втори път. А и основна отличителна черта на подобни „търсачи“ са многобройните кратки връзки, за всяка една от които той може да ви разкаже много неприятни неща.