Почивката на море не е нужно да включва само лежане на плажа под някоя палма.

Добре дошли са и бавните разходки по красиви улички и вечерните излизания на гъмжащите от хора крайбрежни булеварди.

Яхтите в Монако, крепостите на Лазурния бряг, виното на остров Санторини, маслиновите горички в Сицилия...

В няколко поредни материала ще ви представим най-привлекателните места за почивка на море в Европа.

Майорка – звезди, кристална вода и перли

Тук са се отбивали много известни личности – кралят на Испания Хуан Карлос със семейството си, Шопен заедно с Жорж Санд, принц Чарлз с принцеса Даяна, Майкъл Дъглас, Мик Джагър и дори Михаил Горбачов. Така че не се притеснявайте за нищо – на най-големия от Балеарските острови със сигурност ще сте на добро място и в достойна компания. Може дори да имате шанса да хванете в кадъра на фотоапарата си някоя звезда.

На Майорка има място за всички – новобогаташи, студенти и пътуващи семейства. Само си подберете внимателно подходящ курорт – младежките и евтини курорти са разположени близко до столицата на острова Палма де Майорка. В местността Арсенал няма скъпи хотели, а веселите купони текат денонощно. Курортът Палма Нова е подходящ за семейна почивка – тук има много приятни кафенета и паркове. Дея е миниатюрен град в планините, където обичат да отсядат представителите на творческата интелигенция, най-вече художници. От града можете да стигнете пеша до невероятно красив залив само за половин час.

Изкуствени перли се изнасят най-често от Майорка. Правят се по специална местна технология. Затова тук ще имате богат избор между различни бижутерийни издалия с перли с високо качество. Можете да вземете и чудесен сувенир за колегите си – билков ликьор от 11 билки с осезаем дъх на анасон.



Неоспоримо предимство на Майорка е кристално чистата морска вода. На острова не се развива никаква промишлена дейност и затова почти над всички плажове се развяват сини знамена – знак за екологична чистота.