Как да обърнем топлата струя въздух на сешоара в наша полза, когато навън слънцето тържествува?

- През топлите месеци отваряйте широко прозореца, докато се сушите. Ако в помещението в което се намирате няма „свеж въздух”, който да циркулира, най-вероятно ще удвоите времето, за което сушите косата. Ако пък навън е нетърпимо горещо и не искате топлия въздух на нахлуе в стаята, просто изключете климатика, докато сешоарът работи.

- Опитайте се да се сушите по време на най-хладната част от деня – рано сутрин или вечер след залез слънце.

- Разделете времето за сушене със сешоар на две части – през първата обработвайте косата с топла струя въздух, а през втората със студена. Тази сменя ще ви освежи, ще намали температурата на скалпа, което от своя страна ще предотврати задържането на топъл въздух и влага в корените на косата. Или накратко, ще си спестите неприятното наелектризиране и стърчене на косата.

- Ключът към правилното сушене през лятото е да го правите възможно най-бързо. Ако имате прави или чуплива коса, разресвайте я с четка по време на сушенето.

- Нашият съвет към всички е винаги да завършвате сушенето с 2 минутки издухване на косата със студена струя въздух. Така тя винаги ще изглежда укротена и красива, а вие ще се почувствате освежени!