През лятото е изключително лесно да поддържате фигурата си или дори да отслабнете значително.

За целта ще ви помогнат най-обикновени плодове и зеленчуци. Въоръжете се с петте най-полезни продукта за плажния сезон! Яжте ги отделно или ги включете в ястията си.

Аспержи

Този зеленчук е изключително полезен за правилното овлажняване на организма, което е важен фактор за отслабването. При това една порция аспержи съдържа само 4 калории! Включеният в състава на аспержите витамин С ще ви направи по-бодри, ще подсили имунитета ви и ще ви помогне да бъдете винаги в отлична форма.

Ягоди

Антиоксидантите ще прочистят организма от вредни елементи, а ягодите (както и малините) са богати на антиоксиданти. Ягодите са нискокалорични, но при това съдържат толкова витамини, че спокойно могат да покрият дневната ви нужда от тях. За овлажняване на организма и изгаряне на излишните калории достатъчно ще е да изяждате една чаша ягоди дневно. Този плод съдържа и много фибри, които ще придадат по-добър вид на кожата и косата ви.

Ябълки и круши

Освен че съдържат много вода и антиоксиданти тези плодове са богати и на фибри, благодарение на което активизират храносмилателните процеси и ускоряват отслабването. Можете да пиете сокове от ябълки или круши, както и просто да си хапвате от тези плодове през деня – те ще ви придадат допълнителна енергия.



Зелен грах

Много диетолози препоръчват да включите в салатите си млад зелен грах или да го ядете отделно. Той ще е чудесно допълнение към менюто на вегетарианците, тъй като е богат на витамин К, фолиева киселина и фибри. Тези елементи са полезни за костите, а фибрите спомагат за изгарянето на калориите.

Нектарини

Тези толкова сладки плодове съдържат само по 60 калории всеки! При това понижават нивото на холестерина. Ароматът им има лечебни свойства, а фибрите и витамините спомагат изгарянето на излишните тлъстини.