Горещите, летни дни изправят всички майки пред голямата отговорност да изберат най-подходящите дрехи и козметични средства, за да осигурят на децата си лекота, чистота и свежест.

Младите родители често не могат да преценят дали на бебето му е твърде горещо или пък хладно. Свалят и обличат дрешки постоянно, карат мъничето да се чувства неудобно, опитвайки се да го предпазят от евентуални настинка или прегряване.

Друг „летен проблем” се оказва и хигиената, която заради потенето, наситения с мръсотия въздух и интересен зелен живот навън, се оказва доста трудна за поддържане.

Предлагаме ви решения за това как да обличате правилно детето през лятото и как да не правите компромиси с чистотата на кожата му.

Летен бейби гардероб

Първата и задължителна дрешка за лятото е памучното боди с горна част тип потник или фланелка. Това семпло, но удобно боди осигурява на мъничето комфорт и му позволява да се чувства леко дори и в най-задушните дни. Не навличайте детето, единствено новородените имат нужда от един допълнителен пласт дрехи в сравнение с възрастните. Задължително носете със себе си по едно якенце или жилетка, резервен чифт панталонки, чорапки (за новородените освен чорапи вземете и чифт памучни ръкавички), шапка, шалче и меко одеялце, в случай, че влезете в помещение с включен климатик или пък сте на вечерна разходка.

Да поддържаме хигиената на ниво

По време на разходка е немислимо да излезете от вкъщи без пакет бебешки мокри кърпички!

Те осигуряват хигиенично и особено нежно почистване на лицето, ръцете и седалището на бебето, като запазват естественото ниво на pH на бебешката кожа. Хубаво е да ги носите винаги със себе си, тъй като никога не знаете кога ще ви потрябват. Ние ви препоръчваме мокрите кърпички на NIVEA от серията Pure&Natural, които съдържат био-сертифицирани Омега-6 мастни киселини, масло от ший и лайка. Те са подходящи и за новородени.

След приятната разходка или игра под летните слънчеви лъчи е време за нежен душ, който да махне мръсотията и потта от телцето на детето. Не ползвайте средства за възрастни и антибактериални сапуни – те могат да навредят на нежната детска кожа.

Най-подходящи са продуктите с естествени съставки. Като лосиона за измиване на лице, коса и тяло на NIVEA Baby. Препоръчваме ви този от серията Nutri Sensitive. Той почиства и хидратира сухата и изключително чувствителна кожа, като предотвратява обриви и раздразнения. Меката, пенлива формула с естествени Omega-6 липиди подпомага естествената бариерна функция на кожата.