Луксозните хотели правят всичко възможно, за да оправдаят цените си пред клиентите, включително и някои странни услуги.

В някои от тях може да наемете някой да прочете приказка на детето ви. Или пък да му стопли леглото. Ето какво още подбра сайтът hotel.com, цитиран от profit.bg.

Приказки за лека нощ

Петзвездният хотел Andaz Liverpool Street в Лондон предлага на своите клиенти четене на приказки за лека нощ.

Фея

Четиризвездният Barnsley Gardens Resort в САЩ, щата Джорджия има специална длъжност фея. Нейните задължения се свеждат до украсяване на стаите с листенца от рози и поднасяне на шампанско и шоколад.

Дежурен по гълъбите

В индийския петзвезден Rambagh Palace има двама сътрудници, единственото задължение на които е да гонят гълъбите от площада пред хотела. Професионализмът изисква да правят това в условията на пълна безопасност на птиците.



Пастир на патки

В четиризвездния Peabody в Мемфис, САЩ пък са наели пастир, който всяха сутрин в 11.00 трябва да извежда стадо патки до фонтана на хотела, а точно в 19.00- да ги ескортира обратно до птичарника.

Стопли ми леглото

В Лондон в Holiday Inn Kensington Forum гостът може спокойно да поиска да някой да му стопли леглото. Съответният служител носи специален термокостюм.



Служба по почистване на монети

Най-необичайна услуга обаче предлага Westin Market Street в Сан Франциско. От 1935 г. хотелът разполага със служба за почистване и полиране на монети. Целта е на гостите да бъдат спестени всякакви грижи за хигиената на ръцете и чистотата на ръкавиците.