1. Изсветляване на кожата

Дита Фон Тийз предпочита кожата й да е с порцеланов цвят. За да не изглежда с този тон лицето ви като маска, ще ви трябва основа за под грима. Ползвайте средство, което да е с половин тон по-светло от естествения цвят на кожата ви. Но не повече, иначе гримът ще стои неестествено! Нанесете основата върху кожата на лицето и шията, отгоре положете фон-дьо-тена. Централните части на лицето (носът, челото и брадичката) трябва да са малко по-светли, това ще придаде структурност на образа ви.



2. Веждите и очната линия

Очертайте контура на веждите с молив отгоре и отдолу и запълнете вътрешната част със сенки за вежди, използвайки четка.

Преди да нанесете очната линия, очертайте контура с молив – това ще е чудесна основа за закрепване на линията. Благодарение на молива очната линия няма да се разтече или да образува гънки.



Съветът на гримьора – не използвайте черен молив за подчертаване на веждите, естествените вежди никога не са мастилено-черни. За “студените” брюнетки идеално решение ще е сивият молив, светло-кестенявите дами могат да наблегнат на тъмнокафявото и шоколадовото. Блондинките могат да използват по-светли оттенъци на кафявото.

3. Поставяне на акцентите

Сложете спирала първо на долните мигли и после на горните, за да не останат следи по кожата наоколо. Притворете очи и притискайки четчицата към миглите я прокарайте от корените до връхчетата, за да може спиралата да удължи максимално миглите и да не образува бучки.



Първо очертайте устните с молив, който да е малко по-тъмен от червилото, но не и по-ярък. После нанесете червилото и старателно заличете границата между червилото и молива.

Съветът на гримьора – за да придадете свежест и сияние на грима си, ползвайте хайлайнер или перлени сенки. Нанесете сенките с четка под веждата и извън контура на очите край слепоочието. После подчертайте със сенки и горната част на скулите. Размажете леко.