Ето какво се случи след края на играта „Принцеса на бала”, от която избрахме 5 прекрасни млади създания, които ще получат своите награди – прически от Академия Stephan, маникюр от CND и комплект CND Spring Summer 2011 Collection Perfectly Bare (лак +ефект в цветовете за сезона).

Казваме „ще получат”, защото някои от тях живеят в градове, далеч от София и не успяха да дойдат и оползотворят подаръка си в рамките на месец май. Други си запазиха правото да получат наградата след баловете, тъй като вече бяха уговорили своите прически и маникюри.

Едно слънчево момиче обаче, реши да се остави в наши ръце, а ние заснехме стъпка по стъпка как наградата ни я промени за броени часове и я превърна в истинска Принцеса.

Денят е 27-ми май и под топлото усмихнато пролетно слънце се срещаме с Елена-Мария Кирилова. Какво знаем за нея досега? Три неща – има гъста черна коса, говори силно и превъзбудено (това установихме след два разговора с нея по телефона) и завърша Първа Английска Гимназия в София.

Ако трябва да сме честни, очаквахме да видим чернокосо диво създание, което да ни помете с викове и бърборене насред мини-паркчето непосредствено пред сградата на офиса ни. За наше огромно щастие се появи една истинска чаровница, от която струеше спокойна и ведра енергия, бе облечена в сива къса рокличка със сребристи пайетки, на лицето й сияеше нежна и безумно лъчезарна усмивка... А, да, беше обута в странни жълти джапанки и внимаваше да не ритне нещо от вълнение и да развали току-що направения тъмно син педикюр.

Разменихме няколко бързи приказки и се качихме в таксито, което трябваше да ни отведе до първото от двете уречени разкрасителни местнеца.

По пътя се заговорихме за любовта й към музиката. Тя свири на пиано и сигурно никога няма да може да определи любимия си стил музика. (Преди малко ни писа и поздрави с парчето „Catgroove” на Parov Stelar).За сметка на това обаче, със сигурност знае кои места иска да посети - Австралия, Египет, Хаваите, Великденските острови, Мачу Пикчу и „всички топли и слънчеви страни. А по- късно може и да отскоча до някоя студена страна, за да покарам ски, но преди това трябва много време да съм си поплувала.”

Докато се усетим вече бяхме пристигнали пред сградата на Интеркозметика България, пред която чинно чакаше нашият фотограф (Иван Бъчваров). Именно с него, час по-късно, Елена-Мария щеше да намери общ език и с почуда да установим, че тя е истински футболен запалянко. Не запомнихме кой е любимият й отбор, но се надяваме, че няма се сърди за което.

И така, онова, което я очакваше бе празничен маникюр, с който се зае Надежда Янкова (Education Ambassador към CND и Интеркозметика).

Надежда е преподавател по маникюр, педикюр и ноктопластика в Учебния център на Интеркозметика. Тя записва забележителна победа на Националния конкурс по ноктопластика през 2010 (1-во място в категория Акрил /лак), което й дава правото да представи България на Международния конкурс по ноктопластика в Дюселдорф през март 2011, където мери сили с най-добрите от целия свят. Там тя се класира в първата десятка сред 27 топ състезателки от цял свят като оставя зад себе си много западноевропейски страни.

Елегантните и семпли синьо-зелени леопардови шарки в края на всеки нокът бяха съобразени с цвета и принта на балната й рокля.

Ноктите на Елена-Мария бяха готови и покрай нея всички дами в помещението се възползвахме от страхотен лосион за ръце с аромат на шампанско и блестящи частици.

След като фотографът ни стоически издържа на разговорите за парфюми, гримове и прически, бе ред на оператора ни (Гопето) да се въоръжи с двучасово търпение и да заснеме целия процес по правене на официалната прическа.

Пристигнахме навреме в Академия Stephan и още от вратата я поверихме в ръцете на Станислав Гайтанджиев.

Станислав Гайтанджиев има над 11-годишен опит като фризьор, работил е за салон MG, след което преминава специално 6-месечно обучение за преподавател в академия Stephan в София и 1-месечен курс в централата в Тулуза, Франция.
Освен преподавател в Академията Станислав Гайтанджиев е част от Артистичния екип на Stephan и участва активно в творческите изяви на марката, реализацията на модни сесии, създаването на колекции, шоута, ревюта и други. Коафьорът работи за модни списания, видео продукции, клипове на известни изпълнители като Руши Виденлиев, Ваня Щерева, Деси от Phuture Shock, Мария Силвестър, Таня Илиева, и много други.

Страхотната прическа на Елена-Мария бе лично нейна идея и въпреки, че накрая изглеждаше зашеметяващо, вече се бяхме влюбили в къдриците, които Станислав й направи преди да вдигне косата кичур по кичур нагоре.

***

Времето мина неусетно бързо... Елена-Мария трябваше да тръгва към дома си, където да се подготви за най-важния и забавен ден от живота й досега.

Елена-Мария, надяваме се, че си прекарала страхотно на бала и си се чувствала красива и специална. Пожелаваме ти да да вървиш напред през бури и слънчеви дни, да вярваш в себе си и хората, които те подкрепят и обичат, да се грижиш за мечтите си и никога да не се разделяш с тях. В момента държиш в ръце красивата си младост, имаш хъс и амбиция да покоряваш върховете, в които се взираш и безумно обичаш живота... А това е най-важното нещо на света, макар и най-крехкото. Прекрасна си и вярваме, че след време не само родителите ти ще се гордеят с теб, но и твоите приятели, твоята любов и твоите деца...

„Обръщай се и оглеждай изминатия път. Не се плаши. Винаги събирай плодовете на миналия си опит и така умножавай своето съкровище.” (Дугпа Ринпоче).