Трябваше ли Vogue Париж да смени своя главен редактор? Кое е най-доброто за Модната Библия? Тези въпроси си задава светът, след като Емануел Алт замени предната „господарка” на медията - Карин Ройтфелд.

Сякаш Алт не успява да се справи с високите изисквания, които читатели, критици и дизайнери поставят пред Vogue.

Последната фотосесия (2011г.), излязла под вещото ръководство на новата редакторка, стряскащо напомня на фотосесия от 1989г.(„Cuba”,Vogue Italy), в която се снима божествената Линда Еванджелиста.

Лицето от снимките в настоящия брой на списанието е на Исабели Фонтана, а фотографи са небезивестното дуо Mert Alas & Marcus Piggott.

Изкача един основен въпрос – в модата има ли значение оригиналността?

Отговорът може да бъде един – не!

Модата е кръговрат. Тя е неспирен вихър, който руши и създава върху едно и също място и ако веднъж изгради нещо невиждано, то следващия път ще намери опора в миналото и познатото.

Понякога вдъхновението е спонтанно и абстрактно, друг път и директно и прекопирано… Но истинският шедьовър в модата се ражда когато и в двата случая се подходи със замах, идеи, решения, когато творецът успее да се качи едно ниво над вече създаденото.

Дали тук случаят е именно такъв? Спорно е да се каже, но като деца на 80-те, които не са имали възможност да асимилират и разбират Vogue, заради крехката си необременена възраст, ще се полюбуваме на сегашната фотосесия "Escale en Grece".