Дойде време Ana Locking да представи и есенната си колекция за 2011-та, наречена просто „STANCE” (в прен. превод позиция; отношение).

„Вярната лична позиция застава над безбройните гласове, животи и обстоятелства, които маскират всеки от нас”, така младата дизайнерка описва просто и ясно начина, по който иска хората да гледат на творенията й.

Защото идентичността се ражда не когато всички виждат едно и също в дадена колекция обувки или дрехи, а тогава когато те изпращат различни послания на различните хора.

Ana Locking вярва, че във всеки от нас се крият множество идентичности. Общо казано, те съставят едно универсално и сантиментално чувство, което ни свързва с модата – едно от малкото неща в живота, които ни дават право и възможност да изразяваме себе си.

В случая с колекцията „STANCE” контрастът между категоричните и ярки цветове в една обувка илюстрира безупречното съчетаване на различните АЗ-ове във всеки от нас, които природата твърде добре е прикрила с помощта на плътта.

Вероятно така представена концепцията на Ana Locking звучи претенциозно и ненужно усложнено, но пък истината за нас хората и нашите личности е там и може да се види.