Няма й помен от пищната, секси и умопомрачително фотогенична Кристал Рен.

Музата на десетки дизайнери и хиляди жени по света се прехвърли от страната на слабите модели, след като драстично свали прословутите си излишни килограми.

Кристал Рен започва да се снима когато е едва на 14 години. Модният агент, който я намира и издейства първите й професионални фотосесии настоява тя да свали поне 5 килограма от тогавашното си тегло.

Кристал се подлага на драконова диета и едва не се озовава в лапите на смъртта.

През следващите 3 години Рен сваля с пъти повече от заръчаното й и макар модната агенция, към която работи, да е на крачка да прекрати работата си с нея, заради постоянно влошаващото й се здраве, изумителното й лице я прави незаменим кадър.

Кристал Рен обаче не може да приеме нито кариерата си, нито тялото си. Лятото на 2003-та тя прави драматичен ход, поемайки живота си в ръце. За първи път от години Кристал си позволява да яде.

Малко по-късно Рен се запознава с Гари Дейкин от Ford Models и научава повече за едно тепърва набиращо скорост движение в модата, възхваляващо пълните модели.

Тя захвърля диетите и изтощителните тренировки и става част от Ford Models.

Успехът й идва почти мигновено и много скоро Рен започва да работи с някои от най-големите имена в света на модната фотография.

Появява се в издания на Vogue по цял свят, а да не говорим за останалите „по-нисши” модни списания.

През септември 2005-та тя превзема и модния подиум, след като Жан Пол Готие я кани да закрие ревюто му.

Следват множество рекламни кампании за Estee Lauder, Mango, Dolce & Gabbana, Chanel и т.н.

Тя издава и собствена книга, озаглавена Hungry, в която разказва своята история.


До преди месеци Кристал Рен поддържаше имиджа на Кралица на пищните форми, но днес я виждаме в съвсем нова светлина. Дали това е краят на за пълните модели?