Една от най-смелите тенденции за Пролет/Лято 2011-та са нашарените панталони с различни мотиви, фигури и цветове.

За някои това е доста стряскащо модно предложение, към което трябва да се подхожда твърде внимателно. Донякъде разбираме защо много жени заемат отбранителна позиция пред подобен тип дреха – на първо място шарениите имат неприятното свойство да уголемяват всевъзможни части от тялото.

А разположени в областта на дупето и бедрата те буквално изменят формата им.

Но ако подберете подходящите цвят и принт можете да постигнете обратен ефект. Простичко правило е че големите цветни фигури „трупат килца”, а миниатюрните и убити мотиви „свалят килца”.

И така, ако сте се престрашили да си вземете панталон с принт и да влезете в крак с най-мощните тенденции за тази година, ще ви дадем малки съветчета за това как именно да ги носите.

По време на ревюто на Proenza Schouler видяхме идея за съчетание с на панталон с принт с ярък топ и сако. Ние бихме заложили на комбинация с блуза в телесен цвят и бяло сако!

Важен елемент от визията са обувките, които е препоръчително да са високи, за да издължат фигурата ви.

Панталоните с висока талия бяха хит през 90-те. Една особено популярна визия предлагаше съчетаването на панталон над пъпчето с мини топ.

Правилно подбраните аксесоари винаги са били ключът към перфектния стил. Случаят с шарените панталони не прави изключение.

Подходяща чанта, интересен гердан, гривни, колан или просто чифт готини обувки могат да направят чудеса.

Когато се чудите с какво да съчетаете панталона си винаги залагайте на семпла блуза или потник, върху която метнете едно вталено сако!