Какво казват творците за музата си: „Мадона е наша приятелка, източник на възхищение и вдъхновение”.

Много отдавна, когато Доменико и Стефано били скромни млади дизайнери, им се случило нещо неочаквано. Прелиствайки лъскаво списание, един от тях неочаквано видял снимка на Мадона в раздела за светска хроника. Поп-кралицата носила тоалет от последната колекция на дуета Dolce&Gabbana. Сега това е често срещано явление, но по онова време Долче и Габана не били толкова известни, боготворили Мадона и я смятали за абсолютно недостижима звезда.

Скоро след това Мадона лично помолила дизайнерите да проектират костюмите за турнето й „The Girly Show”. Оттогава насам Долче и Габана са близки приятели на поп-кралицата, а 17 години по-късно се превръщат и в нейни работодатели, тъй като тя става рекламно лице на новата им пролетно-лятна колекция и съавтор в колекцията им слънчеви очила.

Какво се иска, за да станете муза на Доменико Долче и Стефано Габана:

Необичайно сексалипна – точно това качество най-вече ценят дизайнерите в една жена. Сезон след сезон рекламни лица на колекциите им стават холивудски хубавици. Например Скарлет Йохансон, чиито плътни устни и порцеланова кожа бяха възхвалени от Долче и Габана миналия сезон. Въпреки това „икони” на Доменико и Стефано си остават звездите от 50-те и 60-те години – София Лорен, Джина Лолабриджита и Ана Маняни.