Огромните торбички под очите могат да се появят по няколко причини - стрес, пушене, здравословни проблеми, липса на сън, нездравословна диета или прекалено излагане на слънце без очила.

Никой не иска да се събуди с подпухнали очи и тъмни кръгове.

Този проблем засяга всяка възрастова група, но се засилва с остаряването, защото кожата ни губи еластичността си и така се отпуска.

Ако имате торбички под очите си, това е знак да обърнете внимание на вътрешното си здраве, както и на външното.



Ето и няколко наши съвета:

Напръскайте лицето си със студена вода

Започнете деня свежо, като всяка сутрин миете очите си за няколко минути със студена вода.

Също така може да масажирате очите си с пръсти за 2-3 минути от долу нагоре. По този начин ще се оттървете от изморения си външен вид.

Спете повече и избягвайте стреса


Винаги спете достатъчно, което значи 7-8 часа. Сънят е едно от най-важните неща, за да сте красива, да имате хубава кожа и да нямате червени, подпухнали очи.



Краставички на очите

Най-доброто решение е да слагате свежа и студена краставица на очите си, ако се събудите с торбички под очите.

Трябва да стойте с резенчетата краставица на очите поне 20мин. За тези 20 минути може да смените няколко кръгчета. Ако си слагате краставица всеки ден или няколко пъти в седмицата, може да намалите минутите и със сигурност ще забележите положителния ефект.

Добри хранителни навици

Бързите закуски влошават здравословното ви състояние. Затова избягвайте и вкъщи да готвите полуфабрикати.

Яжте много плодове и зеленчуци всеки ден, за да осигурите на тялото си нужните минерали и витамини, които са важни, за да поддържате кожата си хубава.

Яжте храни, богати на калий като ягоди, диня, домати и краставици, за да намалите подпухналостта.



Консумирайте малко алкохол и сол, и също така избягвайте пушенето, което е един от най-големите врагове на хубавата кожа.

Пийте много вода всеки ден! Водата отнема ненужната сол от организма и така не трупате килограми и кожата ви изглежда свежа.

Торбички от чай

Замръзените торбички от зелен чай намаляват подпухналостта. Чаят е чудесен естествен антиоксидант и може първо да изпиете един, после изстискайте торбичка и я да замръзете и си я сложете на очите. Стойте с торбичките поне 10 минути.