Обичате да се глезите и от време на време да си подарявате по някоя друга процедура в салоните за красота? Тогава обръщайте по-често внимание на „скритите опасности”, с които ще ви запознаем днес.

Да, красивите и добре поддържани ръце, придружени с един елегантен и добре оформен маникюр са визитната картичка на всяка една дама, но нека да не е за сметка на здравето!

Салоните за маникюр често водят класацията за „Скрити опасности”.

Мръсни инструменти и използване по няколко пъти на неща, които са предназначени за еднократна употреба са сред най-разпространените лоши сигнали, за които трябва да се оглеждате, когато си правите маникюр или педикюр. Рискът от заразяване с хепатит B или C е голям при такива условия, затова е изключително важно да се изследвате за хепатит B и C.



Ние ви съветваме да потърсите салон, в който се използват стерилизатори с ултравиолетови лъчи, тъй като тези устройства убиват бактериите само за една минута.

Ако салонът използва обработка с автоклав или разтвори за стерилизиране, инструментите трябва да се стерилизират за около десет минути. Тъй като някои инструменти не могат да бъдат стерилизирани след всяко използване те трябва да бъдат изхвърляни.

Ако си донесете собствена пила за пилене и полиране също може да помогнете за намаляване на риска от инфекции.

А най-добре ще е да се изследвате анонимно и безплатно за хепатит B и С. Повече информация можете да получите тук!

Ваничките за педикюр може да не се изплакват или измиват всеки път.


Ето ТУК може да разберте повече за хроничните вирусни хепатити!