Проведе се първото модно NAILS шоу Shellac™ & Fashion Fusion, посветено на най-актуалните трендове в маникюра и стилове, директно от подиумите на Модната седмица в Ню Йорк.

Това шоу е едно от най-големите професионални събития за нокти в историята, събрало над 500 маникюриста от цяла Америка.

3-часовото шоу демонстрира 4 от най-актуалните стилове в ноктите, показани на Модната седмица в Ню Йорк от дизайнери като Jason Wu, Diego Binetti, Ruffian и Sally LaPointe.

„Ноктите са истински моден аксесоар. Професионалистите имаха възможност да видят тенденциите в маникюра, директно от колекциите на световните дизайнери и как да интерпретират тези тенденции в салона си върху ноктите на клиентите” коментира Джен Арнолд, Основател и Артистичен директор на CND.

Най-интересна бе презентацията на новите цветове и техники в системата на Shellac и професионални тренинги.

Тази система съчетава най-доброто от лака за нокти и гела, за да създаде хибрид за наситен, блестящ цвят, който се нанася лесно и издържа 14 дни без дефекти. Shellac се третира под UV лампа и времето за съхнене е практически нулево. Продуктът е тънък и гъвкав като лак и това придава естествен вид на ноктите като в същото време ги защитава ефективно. Част от революционния модел при тази система се крие и в начина, по който покритието се сваля - нежно и бързо, без пилене и вредни влияния върху ноктите.

"Все повече се обръща внимание на маникюра- като съществена част от цялостната модна визия, заедно с косата, дрехите, грима, аксесоарите. Тазгодишните колекции на световните дизайнери показаха, че маникюрът може да е истинско бижу, да е моден аксесоар." –коментира Росица Владовска, управител на Интеркозметика.