По-малко караници и в същото време допълнителна помощ вкъщи са само част от причините голям процент от щастливите семейства да са с две момичета.

Най-щастливи са семействата, които имар по две дъщери, твърдят британски учени.

Като основни причини те изтъкват, че две момичета е малко вероятно да се бият, играят мирно заедно, рядко ядосват родителите си и не се карат.

Освен това те не вдигат шум, рядко се игнорират и е по-вероятно да се доверяват на майка си и на баща си, установили учените.

Учените анкетирали хиляди майки и бащи на деца под 16 години, за да открият рецептата за хармоничен семеен живот.

Тези от тях, които имали две момичета, заявили, че лесно се разбират с децата си - те помагат вкъщи и обикновено се разбират добре помежду си.



Втората най-добра комбинация след две момичета е едно момиче и едно момче,

като 86% от родителите заявили, че малкото им момче и малкото им момиче са истински приятел.

Братът и сестрата рядко се карат за играчки и по-лесно се разбират, но с израстването си имат все по-малко общи интереси, установили учените.

Третата най-благоприятна комбинация е две момчета, като родителите им казали, че двамата им сина си обръщат много внимание и са близки приятели, но е по-малко вероятно да се доверяват на майка си или на баща си, когато пораснат.

В същото време родителите на повече момичета заявили, че на ден те се карат средно по четири пъти.

Една трета от тези родители трудно се справяли с децата си, а две трети трябвало да купят по-голяма къща или кола, за да поберат домочадието си, пишат от vesti.bg