По време на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA и Wellness - Arena Professional се проведе два конкурса и Първият национален конкурс по колористика.

За първи път българските фризьори имаха шанса да се явят на подобна проява и да премерят сили с колегите си от цялата страна.

Критериите бяха направени така, че коафьорите да не се чувстват притеснени и да покажат уменията си в салонното боядисване – точно така, както обслужват ежедневно клиентите си в салона. За да се запази конфиденциалност през цялото време състезателите бяха скрити от публиката в специално оборудвана зала, имитираща голям салон за красота.

Съдиите, които следяха за спазването на критериите, както и членовете на журито също не бяха ясни на кандидат-победителите и на публиката. Съдийската комисия се състоеше от доайените в бранша Тодор Тошев, Красимира Съботинова и Диана Вартанян. Журито също беше в тричленен състав с председател Милка Павлович от Сърбия и членове Мая Оро от Сърбия и Лариса Румянцева от Украйна.

Състезателната част продължи 5 часа, като през това време зрителите имаха възможност да наблюдават няколко презентации на сцената.

Овациите обраха артистичният екип на българската секция на “Френска висша мода във фризьорството Houte Coiffure Francaise* – България в състав Васил Атанасов, Венета Игнатова, Поли Гемеджиева, Магдалена Розберг, Васил Михайлов и Петър Гогов. Те се вдъхновиха от идващата пролет и специално по повод конкурса създадоха спектакълът „Танцът на цветята“.

Невероятното шоу, красивите прически и артистичността на екипа оставиха безмълвни зрителите, който след края на спектакълът изпаднаха във възторг и ги аплодираха бурно. Известната телевизионна водеща Мира Добрева беше модератор на конкурса и разказа приказката за Цветята на малката Ида на Ханс Кристиян Андерсен за начало на цветното шоу.

Елиза Радева от салон Polly Style стана Колорист на годината и спечели големите награди от конкурса – парична награда от 1000 лв. и продукти с марка L'Oreal Professionnel на стойност 1000 лв., купа и сертификат за участие. На второ място журито класира Даниела Симеонова, която спечели 700 лв. и продукти с марка CHI на стойност 500 лв., купа и сертификат за участие. Бронзовото място зае Ася Димитрова. Тя си тръгна с купа, сертификат за участие и 300 лв. парична награда.

Снимки от събитието можете да видите тук