Вече от векове представителките на нежния пол си имат свои женски навици, които могат да побъркат всеки един мъж. Мъжете на свой ред също имат редица особености, с които подлудяват жените.

На тази тема ви представяме умозаключенията едновременно на двама автори – Джайлз Корен и Кристина Хопкинсън.

Какво мразят мъжете

1. Тя не си поръчва десерт, а после изяжда вашия

Всеки път в ресторанта се повтаря една и съща история! Първо тя отказва десерта – “О, не, преядох! Не мога да ям повече!”. Но веднага щом на масата се появи вашата чиния с апетитен сладкиш, “преялата” дама веднага посяга към него. “Може ли само да го опитам?”, казва тя и взима вашата десертна лъжичка. “Мм, много е вкусно, трябваше и аз да си поръчам… Може ли още малко?”… И след малко десерта вече го няма! Изчезнал е в стомаха на партньорката ви.



2. Тя пуска косми!

“Пак се е запушил сифонът!”, вика тя от банята, докато се къпе. Полагайки известни усилия вие успявате да изкарате от канала топка мръсни дълги руси косми и я показвате с ням укор на партньорката си. А тя веднага предприема контраатака, отричайки очевидни истини. “Тези косми може да не са от мен”, казва тя замислено, въпреки че вашата коса е тъмна и се подстригвате втори номер.

3. Не си взима книги за четене, когато ходите на почивка

Да, тя много добре знае как да подреди гардероба, какво ще сготви за вечеря утре и какво е обличала днес (и за нищо на света няма да го облече пак на същия ден!). Ще си вземе едно-две списания, за да “почете малко в самолета” (ще ги прелисти точно за 4 минути), но за нищо на света няма да намери място за книга в куфара си. А по време на почивката тя непременно ще вземе вашия дебел криминален роман, който отдавна сте искали да прочетете. Ще го окупира за цяла седмица, а накрая ще забрави книгата на някоя яхта… И дори няма да се опита да се оправдае! Ще каже “Романът и без това беше тъп”.

4. Прехвърля ви отговорността за взимането на решенията, а после се сърди, че нещо не е както трябва

Искате да я поканите на вечеря и любезно й давате право на избор: “Какво ти се яде, мило, китайско, италианско или може би суши?”. В отговор чувате класическата фраза “Ти реши, доверявам се на вкуса ти. Тъкмо ще бъде изненада!”. В крайна сметка я водите на италиански ресторант, където тя седи с физиономия на мъченица и недоволно рови с вилицата из порцията си спагети. Питате я “Какво има, скъпа?”, а тя казва “Много добре знаеш, че мразя италианска кухня!”.



5. Слуша поп в колата с максимално увеличен звук

Ако последно тя е карала колата, то включвайки радиото сутринта, вместо очакваната ободряваща реч на диджея ще чуете ужасяващи крясъци и вой, акомпанирани с автоматично тиктакащи барабани. И това разбира се ще ви скапе настроението за целия ден.

6. Тя се отказва от играта на средата

Шах, тенис, крикет или каквото и да било – в момента, в който усети, че губи, тя веднага захвърля ракетата/бухалката/каквото държи и казва “Не разбирам защо мъжете се палите толкова по безсмислени игри”.

7. Никога не е доволна от хотелската стая

След дълго пътуване се настанявате в хотела и се просвате на леглото, за да си починете, а тя продължава да стои в поза “стомничка”, оглеждайки със зорко око стаята. Ще ви накара поне пет пъти да преместите багажа от една хотелска стая в друга, за да се убеди тя най-сетне, че първата стая си е била наред.

8. Непрекъснато повтаря, че най-важното в един мъж е чувството му за хумор

А това изявление не отговаря на истината. Жените харесват високи, красиви, богати и… богати мъже. Тук списъкът с качества приключва. Ако това с чувството за хумор беше истина, сигурно щяхте да сте буквално затрупани с предложения от обожателки, а Уди Алън не би се оженил за доведената си дъщеря.

9. Натяква, че жените-тенисистки трябва да бъдат награждавани наравно с мъжете

Но когато започне турнирът в Уимбълдън, тя гледа предимно мъжките мачове, защото мъжете са “толкова секси” и сетовете са “много вълнуващи”. Не може да издържи дори и половин женски мач да изгледа, защото жените са скучни и много неприятно пъшкат при удар.

10. Тя мисли, че животните имат чувства и иска да се отнасяте към тях като към хора

“Толкова ми е жал за това кутренце, тъжничко му е, то иска да дойде с нас вкъщи!”, лигави се тя. А кутрето нищо не иска и изобщо не е тъжно. Това е просто куче. Иска да яде и да си маркира територията в ъгъла на хола ви. Същото се отнася и за кокошките! Писнало ви е тя да влиза в кухнята, докато пълните пилето с лук и чесън и да въздиша “Горкичкото”, визирайки бройлера.

Очаквайте продължение