1. Взаимна толерантност

С времето черти на характера или поведението на вашия любим, които някога са ви били интересни и привлекателни , може да се превърнат в източник на конфликти. Приемането на различията у другия не винаги е лесно, но е абсолютно необходимо, за да живеете заедно дълго и щастливо.

2. Общи ценности

Не е възможно, а не е и необходимо, да живеете със собственото си отражение. Но и животът с вашата пълна противоположност е риск, който може да се превърне в постоянен конфликт. За това трябва да намерите съгласие за основните ценности.

3. Приятелска близост


Какво ли ще е, ако вашият партньор е и най-добрият ви приятел? Близостта и доверието между двамата са необходими, за да са в състояние те да създадат една наистина пълноценна връзка.



4. Говорете един с друг

Дългото мълчание не е от полза за семейната близост. Но и твърде многото говорене също не е…

5. Хармония в секса

Сексът е не само начин да получите и да доставите удоволствие, но и възможност да разкриете себе си, да станете по-близки един с друг. Проблем и за двамата е да направят така, че сексуалните отношения да не загубят своята острота и свежест с времето.

6. Общи планове и мечти

За да върви напред, двойката трябва да види своето бъдеще. А то винаги може да е извор на вдъхновение за партньорите, ако мечтите и желанията на всеки от тях са намерили обща допирна точка.