Вкусни са и много здравословни, приготвени по този начин гърдите стават крехки и са ястие, с което стилно да се представите пред гостите си...

Необходими продукти за една порция:

200 г пилешки гърди
200 г микс от салати
парче авокадо

За маринатата:


зехтин
сол
черен пипер

За соса

30 г заквасена сметана
30 г кисело мляко
копър
черен пипер
сол

За хлебчетата:

2 филийки хляб
масло
босилек
сусам

Дресинг за салатата:

2 с.л сок от лимон
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Накиснете пилешките гърди в маринатата и оставете да преседят 2 часа. След това ги запечете на тиган, докато хванат коричка, а след това на фурна до готовност.

2. Накъсайте салатата, овкусете с дресинга и я поставете на дъното на чиния. Отгоре наредете нарязаното на филийки месо.

3. Върху месото поставете два резена авокадо и полейте със сметановия сос, приготвен от съответните продукти.

4. Намажете хлебчетата с масло и поръсете със ситно нарязан босилек и сусам. Изпечете във фурна или парти грил, докато порозовеят.

5. Поднесете ястието, гарнирано с филийките и чери доматчета. Източник: goodfood.bg