Много често жените се ядосват, че на опаковката на боята е имало една картинка, а реалността показва съвсем друго. Когато избирате боя за коса, не гледайте опаковката, а оцветения кичур коса в рекламния каталог.

Ако не можете да изберете между два цвята, изберете по-светлия, с лекота ще можете да го покриете с по-тъмен, ако не ви хареса ефектът. Не се осланяйте на избора на продавачките, залагайте на собствения си избор.

За да разберете какъв нюанс ще ви отива – студен или топъл, трябва да направите тест с плат. Вземете две парченца плат – прасковен и светлосин, и ги сложете от двете страни на лицето си.

Едното парче ще отива по-малко на лицето ви, затова разберете кое е, като имате предвид, че прасковеният цвят е топлият нюанс.

Върху бели коси ярките нюанси изглеждат крещящо.

Когато разглеждате каталог с кичури коса, го преценете добре на различни видове осветлениe, съветват от ezine.bg. Разгледайте каталога, като го държите пред лицето си, а след това го сложете на маса и когато светлината падне право върху него, цветовете ще изглеждат по-светли, отколкото са наистина.

Ако боядисвате косата си, след като сте я къносвали, тя може да стане на петна.

Не правете грешката да оставяте смесените съставки на боята за коса да престояват, трябва да ги използвате веднага.