Автор
Woman.bg

Най-красивите храмове на света: Las Lajas (Колумбия)

Храмовете, катедралите и църквите не само свещени места за вярващите хора, но и страхотна примамка за туристи.

Църкви има практически във всеки един град по света и повечето от тях се отличават с интересна и необичайна архитектура. Просто защото са църкви. Представяме ви десетте най-красиви храмове в света.

Las Lajas (Колумбия)



Строежът на катедралата Лас Лахас в каньона на р. Гуаитара е започнат през 1916 г. и продължава чак до 1949 г. Сградата е издигната със средства от волни пожертвования на мястото на стара камбанария, построена през 19 век.

С построяването на камбанарията е свързана красива легенда за индианка, която се казвала Мария Мюсис. Тя носела на гърба си глухонямата си дъщеря Роза, когато момичето изведнъж за пръв път в живота си проговорило и помолило майка си да отидат в най-близката пещера. Там Роза нарисувала на стената на пещерата изображение на Дева Мария и сина й Исус.

При последвали експертизи учените не могли да установят вида боя или типа вещество, с което е нарисувана картината. Единственото, което успяват да кажат със сигурност е, че камъкът е “напоен” с картината в дълбочина от няколко педи.

Никой не знае доколко е правдива легендата, но готическата катедрала с право се смята за един от най-красивите и тайнствени храмове на света.