Кралицата на британската мода безспорно е лейди Вивиан Уестууд, а нейните творения са изумителни и прекрасни по свой странен и неповторим начин.

Лудичката, рижава, с призрачно бяла кожа и гениален приток на въображение Вивиан представи своята есенно-зимна колекция Vivienne Westwood Red Label за 2011-та година по време на Седмица на модата в Лондон.

Представата за красота и изящество, демонстрирана по време на ревюто, със сигурност не е единствена според британката, но пък е достатъчно улична и авангардна. А какво по-сполучливо определение за всичко с етикет „Brit”?

На импровизирания подиум се разходиха якета във викториански стил, копринени шалчета с принт и помпозни блузи. Лицата бяха нацапани с грим, украшенията метални, а косите склупторирани във формата на корони.

Вдъхновението за колекцията е „животът в Лондон и неговият исторически пазар Портобело, събирал през годините всички класи от обществото”.

Появиха се и категорични препратки към творчеството на Луис Карол и „Алиса в огледалния свят”, към извънградския манталитет и видът на купонясвали до сутринта хлапета.

И ако накарате самата Вивиан Уестууд да обясни своето лудо чаено парти, тогава ще чуете единствено:

Става въпрос за всичко британско”…