Лаптопът и мъжът често са неразделни приятели. Но тази дружба може да струва скъпо на някого!

Италиански учени направиха сензационно предупреждение – според тях лаптопът в скута на мъжа може да доведе до стерилност и безплодие.

Ползването на лаптоп в скута за повече от час може да намали фертилността на мъжа, така твърдят изследователите от университета в Падуа. Те са решили да проучат проблема и да анализират състоянието на представителите на силния пол с лаптоп и без него.

“Това е стандартно явление – всеки ден виждаме млади хора, които държат лаптопите си в скута, особено в градския транспорт. Установихме, че този навик може да повиши температурата на тестисите с два градуса за един час”, обявяват учените в своето прессъобщение.

Андрологът Карло Фореста от университета в Падуа твърди, че увеличаването на температурата в зоната на слабините дори и с един градус по Целзий е достатъчно, за да наруши производството на сперма у мъжа.

Освен това повишаването на температурата в тестисите се смята за също толкова неблагоприятен за мъжката плодовитост фактор като носенето на твърде тесни панталони, честото ходене на сауна или затлъстяването.