Автор
Woman.bg

4 причини да опитате персийската кола маска

Няма нищо толкова неприятно и неудобно от обезкосмяването, цялото безспокойство преди процедурата и раздразнението на кожата след нея. Затова ви предлагаме едно алтернативно решение - персийска кола маска.

Тя е вид обезкосмяване чрез натурални захари и смес на водна основа. Съществуват два основни метода – при единия сместа се прилага на хладна температура с ленти, които се дърпат, а при другия хладната смес се масажира в основата на космите по посока на растежа и космите се премахват от корените им. Вторият начин не се предлага навсякъде и отнема по-дълго време.

Първият вариант с е много близък до кола маската. Основата, която има меден вид се разнася върху кожата с дървени клечки, след това платнени ленти се дърпат рязко, премахвайки нежеланото окосмяване. Процедурата се изпълнява за цялото тяло, включително лицето и попада в същата ценова категория като обикновеното обезкосмяване. Въпреки това обаче има няколко важни разлики.

Изцяло натурална е

Основата, която се използва се прави от няколко основни съставки като захар, вода и лимонов сок, някои формули съдържат овлажнители или глицерин. Това прави този тип процедура безопасна за тялото ви, както и с оглед на околната среда. Тя е напълно подходяща ако имате чувствителна, предразположена към алергии кожа.

Значително по-безболезнена е

Тъй като основата не залепва за кожата както при повечето кола маски, тя премахва само космите, без да дразни кожата и по този начин намалява болката. Също така самата смес се нагрява само до стайна температура и това я прави по-успокояваща и комфортна алтернатива особено за по-чувствителните зони.



Причинява по-малко зачервяване и дразнене

Персийската кола маска е доста по-щадяща. Обикновено на кожата са нужни около ден – два, за да се успокои след обезкосмяване, но при този метод възстановяването е значително по-бързо. Това е страхотна новина за по-чувствителна кожа, както и в случаите, когато имате планирана среща.

Не е лепкава

Захарната основа е лесно разтворима във вода, затова останалото от нея може да бъде измито без проблем след процедурата. Някои козметици използват и пудра за третираната зона за успокояване на кожата.

Заключението? Въпреки че не е най-удобното нещо, все пак говорим за обезкосмяване, персийската кола маска със сигурност намалява болката като цяло и щади по-деликатните зони. За жената в днешно време, която е винаги в движение е определено предимство.