Продължение.

Крем с авокадо

За този крем ще са ви нужни: едно зряло авокадо, четири супени лъжици зехтин, четири супени лъжици гел с алое вера и 6 капсули витамин Е. Сложете всичките съставки в купичка и ги разбъркайте, докато получите гладка паста.

Поставяйте сместа на проблемните места всеки ден за 30 минути и след това я измивайте с хладка вода. Ако искате да можете да използвате сместа за няколко дни, добавянето на малко лимонов сок ще помогне на съставките да се запазят за по-дълго. Дръжте крема в хладилника.

Масло от Шеа


Маслото от шеа е богато на витамин А и може да бъде използвано в комбинация с билкови масла, за да овлажни и тонизира кожата. Лавандула, розмарин, мента или мандариново масло могат да бъдат добавени към сместа за по-силен ефект. Но трябва да се отбележи, че розмариновото и ментовото масло трябва да бъдат избягвани по време на бременност.



Други решения, които могат да ускорят процеса по заличаване на стриите са редовното ексфолиране и увеличаване на приема на цинк. Добре известни са ефектите, които оказва върху кожата редовното ексфолиране. Цинкът, от друга страна помага за стягането на кожата, тъй като леко съсирва кръвта.

В добавка – цинкът е важен елемент в производството на колаген. Естествени източници на цинк са стридите, пшеничният зародиш, сусамът, тиквеното семе и фъстъците.

Да включите колкото се може повече от тези храни в хранителния си режим е едно здравословно и евтино решение.


Отдайте се на предизвикателството и участвайте в конкурса, който организираме съвместно с NIVEA.

Надпреварата се нарича "Гимнастика за лице" и всяка дама, взела участие в нестандартния конкурс, има възможността да си спечели страхотни награди от нашия спонсор NIVEA Q10 PLUS.

Повече за конкурса можете да разберете тук