Остров Катафанга, Фиджи е един от най-красивите острови на света и един от последните за продажба в тропическата част на Тихия океан.

Фиджи се намира в архипелаг от 332 отделни острова в югоизточния Тих океан. С приветливи хора и живописни острови Фиджи е едно най-прелестните места на Земята.

Остров Катафанга е удобно разположен на едночасов път със самолет от международното летище в Нади над разкошни пейзажи. Вануа Балау е най-близкият остров с редовни полети.

Островът представлява 225 акра непокътната красота, заобиколен от бели плажове и собствени повече от 5000 акра спокойни лагуни с внушителни рифове, които напълно обграждат острова. Входът към лагуната е дълбок 12 метра и над 70 метра широк, за да позволи престоят дори на най-големите яхти. Островът е с дължина 1,6 км. и ширина 0,53 км. с до 50 м. възвишения.



Белите пясъчни плажове са разположени в източната и западната част на острова. На стратегическо място в западната част се намира вила с великолепна гледка към залезите над океана. Тропическата атмосфера се допълва от засадените кокосови палми. Катафанга разполага с всички необходими условия за занимания с голф, каране на велосипед, изследване на пещери, гмуркане с шнорхел или водолазен костюм, каяк, уиндсърф и подводен риболов. Има няколко варовикови пещери – девет и то удивително големи с кухини и коридори от сталагмити и сталактити подходящи за изучаване на дълбочината от 140 метра.



Островът има потенциал на курорт от световна клас. В момента е в процес на строеж (80 процента от съоръженията са завъшени). Цялостното изпълнение се очаква до 9 месеца. Главният комплекс включва хол, всекидневна, трапезария, конферентна зала, спа и се намира на 35 м. над морското равнище. 20 частни вили са разпръснати по брега, като всяка има собствен плаж. Вилите имат луксозни мраморни бани за двама, вътрешни и външни душове и плувен басейн с висок изглед към морските залези.

В момента завършени или в процес са:

- 20 разкошни частни вили с климатична инсталация и в съответствие с калифорнийските стандарти за защитни мерки от земетресения и способни да издържат на вятър със скорост от 100м/с
- Главен комплекс с трапезария и открита тераса
- Внушителна двуетажна винарска избра
- Добре оборудван фитнес и спа център
- Игрище за голф и тенис на корт
- Хангар за самолет, система за пречистване на водата, електрически механизъм за поливане на растителността
- Подземни източници на вода, кабели за електричестово, телефон и интернет
- Пералня и помещение за работници
- 1 км. писта и 11 км. пътища
- Пристанище за яхти
- Резервоар от 1,5 милиона литра



Новият собственик има възможност да завърши изграждането и да отвори курорта за посетители до 9 месеца или просто да го остави за частно имение. Курортната част заема по-малко от половината остров, затова дори би могъл да го раздели за продажда и за вили под наем.

Остров Катафанга е недвижим имот, който е пълна частна собственост. Във Фиджи това е рядко срещано, по този начин потенциалът на острова като инвестиция е осигурен в перспектива. Покупката на остров във Фиджи е дългосрочно вложение, като се има впредвид малкото острови, продадени на часни лица и изключително популярният туризъм в тази страната. Собственикът на Катафанга разполага с неограничена свобода на избор за проектирането, построяването и стопанисването на курорта без външна намеса.

За да разгледате острова, може да се организира чартърен полет.