Още няколко от фитнес тайните на едни от най-красивите и известни дами в света.

Как се поддържат в страхотна форма Холи Бери, Фърги, Деми Мур иКим Кардашиян?

Разберете повече от нашия материал.

Гърди като на Холи Бери



Холи Бери определено знае как да “излъже” времето. Дори и след четиридесетата си годишнина актрисата може да се похвали със съблазнителното си деколте и да засенчи новите млади звезди. Ефектните й форми обаче се дължат не на пластични операции, а на спортни упражнения.

Холи Бери отделя специално внимание на упражненията за стягане, оформяне и визуално увеличаване на гърдите. За да последвате примера й ще ви трябват само гирички с удобна за вас тежест. Легнете по гръб, сгънете ръцете в лактите и опрете гиричките в раменете. Вдигнете ги до пълно изправяне на ръцете, после върнете в изходна позиция.

Повторете упражнението по 15 пъти на две серии и преминете към втората част на тази малка тренировка. Все така легнали по гръб изпънете ръце нагоре, а после ги разтворете настрани, докато гиричките не докоснат пода.

Ръце като на Фърги



Вокалистката на група The Black Eyed Peas Фърги никога не се е престаравала с отслабването. Тя е привърженичка на идеята за здраво тяло и стегнат силует. Как е постигнала идеалната форма на ръцете си, без да ги направи кльощави като клечки или пък да ги “наблъска” с мъжествени бицепси?

Със специална програма упражнения, разбира се. Като начало Фърги прави поне 25 лицеви опори. После прави упражнения с ластици, опъвайки ги отстрани към гърдите, сгъвайки ръцете в лактите. Последното упражнение е за укрепване на трицепса. Хванете гиричка от 1.5 кг. с две ръце, вдигнете ги над главата си и започнете да отпускате гиричката назад към тила, сгъвайки ръцете в лактите. Повторете упражнението по 15 пъти на 2 серии, 2-3 пъти седмично. И си подгответе елегантна рокля с тънки презрамки – няма да искате да криете красивите си ръце.

Крака като на Деми Мур



Тялото на Деми Мур е еталон за красота не само за връстничките й, но и за съвсем млади момичета. Не ви ли се иска да имате такива стройни крака, без следа от целулит? Можете да ги изваете сами вкъщи.

Едно от любимите упражнения на звездата са клековете “плие”. Раздалечете стъпалата малко по-навън от широчината на раменете и обърнете пръстите на краката настрани. Дръжте гърба изправен и приклекнете дълбоко. Задръжте в най-ниската позиция известно време, след което се изправете. Въпреки привидната си простота плиетата са много ефективни – със сигурност ще почувствате влиянието им още след десетото клякане.

Това упражнение извайва идеално краката, тонизира мускулите на прасците, бедрата и седалището, а най-хубавото му е, че е особено ефективно за мускулите от вътрешната страна на бедрата, които се натоварват слабо при повечето други упражнения.

Талия като на Ким Кардашиян



Ким Кардашиян има невероятно женствена фигура в класически стил “пясъчен часовник”. Звездата успява да запази фините размери на талията си благодарение на просто упражнение, което може да се прави вкъщи или дори на работа, по време на обедната почивка.

За целта ще ви трябва само волейболна топка. Стиснете я между дланите си и протегнете ръце напред, лека сгънати в лактите. Изправете гърба и поставете стъпалата на широчината на раменете. Стиснете топката и напрегнете коремните мускули. Запазвайки напрежението, започнете да правите завъртания с торса наляво и надясно. При това бедрата ви трябва да останат неподвижни.

Добавете това упражнение към тренировките си, всяка серия включва 15 повторения.