Къщата Rainbow House, разположена в британската столица Лондон, е резултат от съвместната работа на две дизайнерски студия - Ab Rogers Design и DA.Studio.

Този жизнерадостен оазис е идеално място за временно бягство от суетата и битовите проблеми.

Истинско произведение на изкуството на съвременния дизайн, Rainbow House е чудесно място за живот за младо семейство с деца. Наред с функционалността и удобството тази нестандартна къща предлага и цяла “паралелна вселена” от веселие, цвят и движение.

Кулминационен елемент на дизайна е шареното спираловидно стълбище. В спалнята дизайнерите са сложили голямо легло, което се върти около оста си и по този начин променя “изгледа” от него в зависимост от настроението и ситуацията. В спалнята има и красива вана и спешен “евакуационен” изход към хола във вид на пързалка от неръждаема стомана.

Всички помещения са изпълнени с въздух и светлина благодарение на многобройните прозорци, снежнобелите стени, огледалата и ярките цветови елементи от интериора – мебели и оригинални подови покрития. Малката спалня например е увеличена визуално с помощта на огледална стена, зад която има вместителни шкафове.

Несъмнено тази оригинална и динамична къща, която освен това отговаря и на съвременните представи за комфорт и функционалност, ще бъде оценена само от оптимистите с чувство за хумор и творчески подход към живота. А белите и недокоснати от дизайнерите стени постепенно ще се изпъстрят с емоции и цветове във вид на картини и различни “трофеи” от пътешествия.