Нищо друго не прави жената толкова очарователна, непринудена и привлекателна, колкото дългите и извити мигли.

Мъжете буквално полудяват, когато жената насреща им пърха с дългите си клепки, експлоатирайки ги по всичките изтъркани закони на ретро-стила.

Какво да правите обаче, ако природата не ви е надарила с гъсти и дълги мигли, с чиято помощ да разбивате мъжките сърца? Има много начини да решите този проблем. В тази статия ще ви представим холивудските тайни на красотата и ще ви разкажем как да увеличите дължината, обема и извивката на миглите си.

Подхранващо средство за растеж

Едно от последните постижения на съвременната козметология е средството за подхранване и стимулиране на растежа на миглите. Всяка уважаваща себе си холивудска звезда има този вълшебен балсам в чантичката си. Той не само укрепва и подхранва миглите, но и ги прави по-дълги чрез събуждане на “спящите” фоликули на миглите. Според специалистите в миглите има около 40 % такива “сънливци”.

Средството наистина работи, миглите се удължават с няколко милиметра, сгъстяват се и започват да капят по-малко. Всичко това се дължи на стимулатора на клетъчното делене, който се съдържа в балсама. Недостатък на това средство е, че резултатите от употребата му стават видими чак след месец редовна употреба, освен това ефектът ще се запази само докато продължавате да ползвате балсама. Но това може би е нищо за вас в сравнение с перспективата да имате разкошни мигли?

Изкуствени мигли

За моментално засилване на дълбочината и сексапила на погледа си можете да ползвате изкуствени мигли. Холивудските звезди са наясно с това – както Дженифър Лопес, така и Ева Лонгория. Световноизвестните диви не се показват на светски събития без чифт гъсти изкуствени мигли.



Плюсовете им са очевидни – лесно се прилагат дори и от непрофесионалисти, поставянето им отнема само няколко минути, а резултатът е зашеметяващ. Най-важното при изкуствените мигли е да не допуснете грешка при избора на дължината и гъстотата.

Ако искате просто да имате красиви и гъсти мигли, а не да приличате на танцьорка от “Мулен Руж”, изберете си максимално близки до естествения изглед модели с натурален цвят.

Правилно подбрана спирала

Ако нямате време за губене с балсами и изкуствени мигли, можете да направите миглите си красиви и дълги като просто си смените спиралата!

Никога не се спирайте само на един вид спирала. Постоянно пробвайте нови и сравнявайте получените резултати. За различни събития могат да ви трябват различни видове спирала. Например за ежедневен лек грим ще ви трябва обикновена удължаваща спирала с тъмнокафяв цвят, докато за вечерен грим е по-подходяща спирала за увеличаване на обема или за създаване на илюзия за гъстота. Ако пък си поиграете с цвета – например боядисате целите мигли с кафява спирала, а после оцветите само връхчетата в черно, ще придобиете наистина кадифен поглед. Освен това някои спирали буквално лекуват миглите, тъй като съдържат много полезни и хранителни вещества.



Машинка за мигли


Машинката за извиване на мигли е тайното оръжие на всички звездни стилисти. С нейна помощ можете за секунди да придадете на миглите си съблазнителна извивка. Ползва я например Камерън Диас, тя твърди, че по природа има абсолютно прави мигли, поради което очите й изглеждат твърде прозаично. След употреба на машинката обаче погледът й става по-мек и привлекателен.

При употребата на машинка за извиване на мигли запомнете едно – тя се ползва преди спиралата. Ако я ползвате след нанасяне на спирала, миглите ви могат да се счупят. Можете да я ползвате и без да нанасяте спирала след това и да ползвате само балсам – така миглите ви ще са напълно естествени, но ще имат красива форма.

Изкуствено удължаване

Не само косата може да се удължи изкуствено, тази процедура вече е достъпна и за миглите. Удължаването става по два начина – на снопове или косъм по косъм. Във втория случай процедурата е проста – към всяка ваша мигла се закрепва нова изкуствена, като специалистът, който изпълнява удължаването, варира дължината на отделните мигли от външния ъгъл на окото към вътрешния. Удължените мигли стоят много естествено и красиво. Техен основен недостатък е високата цена и голямата продължителност на процедурата.

При втория вариант – удължаване на снопове, козметикът залепва малки снопчета изкуствени мигли между вашите мигли. При този вариант резултатът не стои толкова естествено, колкото при първия, но пак изглежда добре. Междувременно самата процедура е доста по-евтина.



Основен недостатък на всякакъв вид удължаване на мигли е, че то не може да се практикува постоянно. Подобни процедури са истински стрес за миглите ви и след време те могат да започнат да окапват заради постоянното натоварване на фоликулите.