Предната редица зрители на едно от най-дългоочакваните ревюта за тази година, блестеше от присъствието на дами като София Лорен, Джоди Фостър и Оливия Уайлд.

Три поколения жени, запленени от гения на Джорджо Армани... Или както самата Фстър се изрази: „Той запечатва онова, което съм и най-доброто, което мога да бъда”.

Но е факт, че Армани е достигнал онзи момент в своята кариера, когато дори не се и опитва да впечатли някой със своето изкуство.

Твърде вероятно е това да е причината, поради която така смело навлиза във футуристичните идеи, които не са присъщи на класиците в модата.

И в стремежа си да задоволи само и единствено себе си, Джорджо Армани, сякаш без да иска, за пореден път очарова света на Висшата мода.

Самият той споделя, че колекцията му е вдъхновена от блясъка на скъпоценните камъни.

Модните критици определят моделите като „от друга планета”, с разливащ се метален блясък по подиума.

Открояващ се елемент от цялостния замисъл на колекцията е огледалният ефект на материите, в които се отразява светлината на прожекторите по особено внушителен начин.

Има нещо извънземно и в кройките на дрехите, и в аксесоарите, и в грима…

„Колекцията е дива, театрална, футуристична, тя е театър на екзотиката”, казва Оливия Уайлд. А на въпроса дали би носила някоя от дрехите, тя е категорична: „Не, абсолютно никога”.

Цялата колекция можете да видите в Галерията!