Днес ви представяме втората част на материала ни за десетте най-ужасяващи моста в света.

Първите пет опасни моста можете да видите тук.

Въженият мост Керик Ред в Северна Ирландия привлича много туристи, но не всички се решават да минат отново по него, така че някои се връщат с лодка.

Навремето този мост е бил доста по-плашещ, тъй като е имал парапет само от едната страна. По-късно го направили по-безопасен като сложили втори парапет и укрепили самата му конструкция.



В Коста Рика могат да се намерят много впечатляващи и плашещи мостове. Обикновено са доста дълги и са опънати на голяма височина, за да облекчат преминаването през дъждовните гори.



В националния парк на Малайзия (Taman Negara National Park) можете да преминете по 530-метров мост, висящ на височина от 40 метра над земята и да огледате джунглата отгоре. В момента обаче част от моста е затворена поради ремонт.



Този мост отново е в Коста Рика, в залива на Дрейк. Не изглежда много опасен, но не бързайте да се радвате – в тихата вода под него дебнат крокодили, които с апетит чакат някой да падне от моста.



В националния парк Кукум в Гана гидовете непременно ще ви заведат да видите една от най-важните забележителности на парка – въжения мост, висящ на височина от 40 метра. Той обаче не е единствения в района – поръчайте си разходка по “въжената пътека”, която включва седем моста с обща дължина 330 метра.