Много често изобщо не осъзнаваме колко много неща има около нас, които могат да допринесат за отслабването ни.

Въртенето на обръч, например, освен че спомага за ускоряване на метаболизма, може да ни дари и с перфектната фигура. Затова грабвайте обръча, изградете си програма от забавни упражнения и постигнете мечтата си.

Подобно на скачането на въже, което така обичахме като деца, обръчът също успя да си пробие място в редиците на модерните упражнения. Затова нека съживим удоволствието, което те ни предоставяха в миналото, и заедно с това изгубим някой друг излишен килограм.

Танците с обръч са последната лудост в тази област, тъй като те ни осигуряват план на натоварване, подходящ за всяка възраст, заздравяват костите и извайват бедрата и талията.

За да увеличите шансовете си за успех, трябва да сте сигурни, че следвате следните принципи.

Онези, които се стремят да намалят талията си, трябва да изберат по-малък обръч, тъй като той изисква повече въртене. Онези, които искат повече забавление, могат да се насочат към среден или голям размер.

Тонус за ръцете

• Запазете ръцете и гърдите си в перфектна форма. Въртете обръча около ръцете си и помнете, че колкото по-бързо го правите, толкова по-голям успех ще постигнете.

• Това не просто ще подпомогне загубата на мазнини от тези места, но ще доведе и до увеличаване на мускулна маса. Така ще оформите страхотни ръце за по 4-5 минути на ден.

Изящни бедра

• Някои от вас може да искат да се съсредоточат върху бедрата. Е, това определено е перфектният начин за извайвайне и на възхитително дупе. Поставете обръча на талията и започнете кръгови движения като постепенно засилвате скоростта, за да направите упражненията по-изтощителни и ефективни.

• В зависимост от желанието си за успех, посвещавайте по 3-4 минути на ден на тренировката, като наблягате на най-проблемната за вас зона.

Красиви крака

• Не е нужно да сте професионалисти, за да постигнете мечтаните крака. Просто легнте на пода в стаята си и повдигнте единия крак, така че да се образува малък ъгъл. След това поставете обръча на коляното или глезена и започнете да въртите като постепенно ускорявате скоростта. Бъдете сегурни, че постоянно поддържате баланса и контрола върху въртенето. По този начин ще избегнете някои трудности, които може да възникнат в началото. Така постепенно ще изгладите техниката си и ще я превърнете в полезно кардио упражнение.

Поддържайте въртенето на всеки крак за по 2-3 минути, след това сменете крака и така отново и отново.

Невероятна талия

• Талията определя целия силует и е една от най-атрактивните части на тялото. Неслучайно милиони мечтаят за тайната рецепта за невероятна талия. В действителност, обръчът е едно от най-ефективните средства за осъществяване на една сериозна и същевременно забавна тренировка.

• Необходимо е единствено да въртите обръча около талията си по познатия вече начин. Тайната обаче се крие и в умението да поставите единия крак пред другия и така да въртите, засилвайки многократно ефекта.

o• Изпълнявайте това упражнение за по 6-7 минути на ден, в зависимост от физическите си способности. Това ви гарантира изгарянето на 200кал за 30 минути и дори повече, ако сте с наднормено тегло.