Ще ви предложим няколко съвета за вашата диетата, които ще ви помогнат да свалите излишните грамове и килограми от себе си.

Ще усетите позитивна енергия и няма да се налага да се борите с фитнес програмата или да спазвате стриктна диета, която може да навреди на здравето ви.

Разбира се, всичко зависи от вашия организъм, някои от вас ще усетят промяната по-скоро, тъй като тялото ви ще започне да топи килограмите веднага след началото на новия режим, а други ще трябва да почакат няколко дни преди да видят първите резултати.

Съвети за ежедневната диета:

• Заложете на пресните плодове, а не на консервите. Плодовете от консерва или буркан не съдържат същите количества фибри като пресните плодове и почти винаги са подсладени.

• Ако можете да забравите за алкохола - направете го. След няколко чашки бира или друго питие, желанието ви да спазвате диета ще изчезне и ще трябва да се борите с апетита.

• Внимавайте какво количество мазнини поемате. Всеки грам мазнина съдържа 9 калории. Като прочетете какво количеството калории има в някоя храна и добавите количеството мазнини, можете да изчислите процента мазнини, които в никакъв случай не трябва да надвишава 30%.

• Контролирайте желанието си за сладки храни. Запомнете, че сладките неща обикновено съдържат повече калории. Нормално е да ни се иска да хапнем сладко - шоколад или нещо друго. Не прекалявайте с тези храни и знайте, че всеки път, когато ядете сладко, то неминуемо ще ви се лепне някъде.

• Изпийте още една чаша вода, докато се храните. Този трик ще ви помогне да се заситите без да преяждате. Вместо да пресушавате чашата наведнъж, пийте по глътка след всяка хапка

• Включете към диетата си продукти, които съдържат повече вода, като например домати. Те съдържат 90-95% вода, така че яденето им не налага да изгаряте никакви вещества. Насищат ви без да се отразяват на килограмите.