Автор
Woman.bg

Любовният навик, който трябва да си създадете

Според традиционните разбирания за любовта, именно по време на тежки моменти (като загубата на работа или смъртта на близък) разбирате дали връзката ви е достатъчно силна.

Не прибързвайте със заключенията. Проучвания показват, че най-щастливите двойки са тези, които реагират позитивно на успехите на партньора. Това е най-големият показател за бъдещия успех на връзката.

Предлагаме ви съвети за това кога да кажете това, от което гаджето ви се нуждае.

Защо има такава сила

Положителния коментар не само ласкае. Така показвате един на друг, че оценявате постиженията си и че разбирате какво е важно за вас, а това заздравява връзката ви. Като разказвате за успеха си на любимия, му давате възможност да съпреживее случилото се и да попие от радостта ви. Обратното също е показателно. Ако не сте във възторг от някое постижение на гаджето, това може би е знак, че завиждате, че се чувствате заплашени или че просто не ви интересува достатъчно. Двойките, в които единият не е особено загрижен за успеха на партньора си, имат по-голям шанс да се разпаднат след време.

Покажете му, че се радвате

Някои победи са лесни за разпознаване (като например новата работа), но и малките победи си заслужават хвалбите. Покажете, че се радвате, когато спомене, че е получил комплимент, след като се е справил с някой работен проект, например. Оценявайте как се справя с трудните ситуации. Междуличностните конфликти могат да са много стресиращи за мъжете, така че ако им направите комплимент, че са се справили добре в подобен случай, ще се почувстват много добре. За да не се ограничавате само с потупване и „браво!”, поискайте да ви разкаже подробности или го уверете, че наистина е работил усилено и накрая трудът му се е отплатил. Освен това можете да изтъкнете някоя негова черта, която е спомогнала за успеха му, като например неговата упоритост.

Накарайте го да ви ласкае

И вие заслужавате да ви обсипва с похвали. Ако гаджето ви не е особено възторжено за успехите ви, вероятно не осъзнава колко е важна подкрепата му. Подскажете му сама. Подскажете му, че ви предстои нещо важно, като отброявате дните, например. Или просто му кажете, че се е случило нещо страхотно и искате да го отпразнувате с него. Така той ще разбере, че за вас това е важно. След като сподели успеха ви с вас, му дайте да разбере, че оценявате факта, че се е радвал за вас. Като му кажете, че е постъпил правилно, ще запомни това и ще го повтори.