Карин Ройтфелд – главен редактор на списанието от 2001 г., обяви решението си да напусне поста в края на януари 2011-а. Ройтфелд ще се посвети на личните си планове и проекти.

Карин Ройтфелд е бивш топмодел, участващ в една от най-скандалните рекламни кампании на Gucci. Преди да оглави Vogue, тя е писател, стилист на свободна практика и консултант на световни марки като Gucci и Yves Saint-Laurent.

Тя е красива, талантлива, стилна, креативна, тя е жената, която се превърна в посланик на френския шик по света, тя е Карин Ройтфелд, гл. редактор на френското издание на списание Vogue.

Докато Ройтфелд е главен редактор, френският Vogue се радва на невероятен успех и многобройна аудитория. Елегантната парижанка успява да постигне нова, по-модерна и смела визия на списанието.

През всичките десет години музата на Том Форд не спира да твори, експериментира и развива идеи на страниците на световния моден гигант, както и да работи с най-големите модни фотографи, като неин фаворит остава Марио Тестино.

“Имам едно правило, което винаги спазвам в работата си и то е да не седя на едно място повече от 10 години”. И тъй като в началото на другата година се навършват 10 години, от както Карин е главен редактор, явно правилото отново влиза в сила.

Новината беше обявена официално, като първо се появи в Twitter и на Vogue.fr.