На 24-ти юни в Сингапур беше открито новото чудо на света. „Небесният парк” Marina Bay Sands, разположен на 200 метра височина, върху три небостъргача. Размерът на басейна е три пъти по-голям от този на Олимпийските - 150 м.

Marina Bay Sands Hotel заема челно място в класацията на най-скъпите хотели в света. Мащабният проект е дело на архитекта Моше Сафдие и американският строителен

Гледката от него спира дъха - сякаш водата стига до ръба до бездната. Басейнът по края си е обезопасен със системи за събиране на водата, които я изпомпват обратно.

„Небесният парк” впечатлява с прелестна райска градина, богата на 250 дървесни видове и 650 видове растения. На разположение са няколко ресторанта, три басейна с водопад и място за наблюдение.

Атракция за туристите са още музеят на съвременното изкуство и казиното, превърнало се в едно от най-скъпите игрални заведения в света.

Инвестициите във великолепния "Небесен парк” възлизат на 5,5 млрд. долара. Той се простира на площ от 12 400 кв. м и може да приюти до 3 900 души.