Сигурни сме, че искате да знаете как да се грижите за любимите си дрехи. Колкото и да не ви се вярва, не винаги се налага да носите най-елегантните си дрехи си на химическо чистене.

Можете да се грижите за тях и у дома. Нужни са ви само подходящ препарат и няколко полезни съвета. Ето нашите предложения, за това как да перете най-красивите си облекла:

Дрехи от кашмир: винаги ги обръщайте наопаки преди пране. Нагласете пералнята на програма за вълна, ръчно или деликатно пране. Температурата не бива да превишава 40°. Оставете дрехата да изсъхне легнала или я пуснете в сушилнята.

Деним: обърнете наопаки, за да избегнете избеляването на цвета. Перете в студена вода (под 50°), за да не се свие. Не перете заедно с други дрехи, тъй като е възможно платът да пуска боя.

Коприна: изберете най-кратката програма и я включете за деликатно пране. Използвайте мек перилен препарат без ензими и избелители. Перете само заедно с нежни материи в подобни цветове. Ако пералната ви машина е с горен капак ви препоръчваме да поставяте коприната в специална торба за пране. За да изсъхне я прострете или я изсушете в сушилнята.

Дрехи с декорации: бъдете особено внимателни при прането им. За повече защита ги поставете в специална торба за пране. Изберете програма за деликатно или ръчно пране. Използвайте студена вода и мек перилен препарат. Прострете или оставете дрехата да изсъхне на чиста, плоска повърхност. Ако на дрехата има панделки, преди пране нанесете тънък слой прозрачен лак за нокти по краищата, за да ги запазите.