Въпреки, че Катрин-Зита Джоунс рекламира елитната козметика Elizabeth Arden, в Холивуд всички знаят, че тя е привърженик на домашната грижа за външния вид.

Предлагаме ви няколко нейни рецепти за красота.

Грижи за кожата

Актрисата си прави масажи с мед и сол. Сместта се прави много просто. Взимате шепа сол, смесвате с мед до получаване на хомогенна смес. Изплаквате тялото си под душа, след което нанасяте меда върху кожата с леки мсажни движения. Сами ще се убедите, че медово-солната скраб ще сътвори чудеса с кожата ви.

Грижи за лицето

Картин-Зита Джоунс подхранва кожата на лицето си с витамини. Актрисата предпочита маски от ягоди или ананас. Киселините, които се съдържат в тези два плода, притежават избелващи свойства, а пък за съдържанието на витамини в тях е излишно да говорим.

Грижи за красива коса

За косата си холивудската красавица също използва домашни средства. Прави си маска от бира и мед. Актрисата не понася миризмата на бира, но пък казва, че жертвата си струва – медено-бирената маска укрепва косата, прави я гладка и блестяща.

Грижи за красива усмивка

Белите зъби и умението да се усмихват красиво, са две от оръжията на всяка поддържаща се жена. Домашното избелване на зъбите на Картин-Зита се изчерпва с една ябълка на ден. Ябълката е полезна и вкусна, а освен това поддържа зъбите на актриста сияйно бели.

Джоунс все пак е реалистка и уточнява, че в действителност не изглежда толкова перфектно, колкото от кориците на списанията или на телевизионния екран, пишат от ezine.bg.

Актрисата си признава, че за да постигнете вида на момичетата от списанията в живота, е почти невъзможно. "Кориците са дело на фотографите и компютрите. Животът е различен от тях", казва Катрин-Зита Джоунс.