Днес ви предлагаме един страхотен и много вкусен сладкиш, който лесно можете да приготвите в домашни условия.

Необходими продукти:

* 2 яйца
* 1 чаша захар
* 100 гр. краве масло
* 3 супени лъжици мед
* 2 чаени лъжици сода
* 3.5 чаши брашно

За крема:

* 1 консерва кондензирано мляко
* 300 гр. краве масло

Начин на приготвяне:



* Разбъркайте двете яйца с чаша пудра захар.

* В малък съд разтопете на котлона 100 гр. краве масло. Добавете вътре яйчено-захарната смес и 3 с.л. мед.

* Сложете сместа да се загрява на водна баня.


* Добавете 2 с.л. сода (без връх!) и след като кипне водата, варете още 5 минути.

* Добавете 1.5 чаши брашно, разбъркайте с вилица или миксер и оставете на водна баня за още 7-10 мин.

* Изсипете на масата 2 чаши захар.


* Изсипете медената смес в купчината брашно. Омесете тесто (внимавайте да не се опарите), то трябва да стане стегнато като пластилин. Най-лесно е за обработка, докато е още топло. Така че действайте бързо!

* Разделете тестото на 5-6 равни части.


* Разточете тънко всяка една топка тесто и изрежете големи кръгове с помощта на кръгла чиния. Всеки готов кръг се поставя върху парче алуминиево фолио (не е нужно да е намазано с масло). Корите се пекат по 5-7 минути в загрята до 180 градуса фурна.

* Останалите изрезки се омесват наново, разточват се в кръгла форма и също се изпичат.

* Маслото и кондензираното мляко се разбиват на крем.

* Първата готова кора се поставя отдолу, напръсква се с вода и се намазва с крем. Следващите кори се поставят отгоре по същия начин, като и най-горната кора се намазва с крем.


* Натрошете кората, получена от изрезките и посипете с нея сладкиша.

* Приберете готовия сладкиш в хладилника за 8-12 часа, за да се напоят корите.