Водната гимнастика е изключително полезна за раздвижване на ставните връзки на таза, а освен това спомага подготовката му за раждането.

Една от звездите на българската театрална и музикална сцена – Нети, практикува хидроаеробика за бременни още от самото начало на бременността си.

Тя разбрала, че съпругите на знаменитости от ранга на Брад Пит и Джони Деп също се занимавали с гимнастика във вода по време на бременността си и решила да опита.

Специалистите твърдят, че за да се практикува такава гимнастика не е нужно да сте плувци, нито пък и мат значение килограмите и възрастта.

Потапянето във вода е много облекчаващо, особено в напреднала бременност, когато теглото на корема започва да прави придвижването по-трудно, а изморяването по-бързо.

Във водата коремът става изключително лек, а това усещане за лекота често помага за по-ефективната релаксация на гръбначния стълб, краката и цялото тяло.

За да е безопасно всичко, Нети е наблюдавана от лекар и избира само басейни, където ходят предимно бременни с цел водна гимнастика. В тях има специалисти инструктори, които следят непрекъснато за безопасността и показват различни полезни упражнения, пишат от mamita-bg.com.

Нети тренира не повече от 1 час, като споделя, че е повече забавление, отколкото „здравословно задължение“.