Играчките, които правят къпането на бебето забавно, могат да се окажат изключително опасни.

По официални данни всяко четвърто оплакване в ЕК са от гумени патенца, рибки, слончета и всякакви животинки, които могат да бъдат токсични. Не са малко случаите, в които е намерено токсично вещество в тях, което може да предизвика отравяне.

Как да ги разпознаем?

Купувайте играчки за баня от специализирани магазини и винаги проверявайте на опаковката материала, от който са изработени.

Световните производители на детски стоки в повечето случаи дават гаранции за качество. Затова не щадете пари, когато става въпрос за вашето дете.

Освен това във времето, когато технологиите наистина се развиват бързо, компаниите предлагат нови, съвременни пособия за игра в банята, вместо гуменото пате, което единствено цвърка при натиск и нищо повече.

Играчките от анимационни филми са създадени специално за малките изследователи, които се движат във водата, плуват, скачат и най-важното радват и са безопасни за мъниците.

Много е важно добре да почиствате, измивате и подсушавате играчките след баня. И не забравяйте да купувати такива забавления за децата си, които отговарят на възрастта им, съветват от mamita-bg.com.