Автор
Woman.bg

4 неща, които няма да научите от фризьора си

Когато фризьорът успява магически да превърне начупената ни коса в прекрасна прическа за по-малко от час, определено сме готови да чуем какво има да ни каже.

Но какво не ни казва? Експерти разкриват 4-те най-важни съвета, които вашият фризьор не ви е дал.

1. Не е задължително да си правите кичури при всяко посещение на салона.

Всъщност има голям шанс цветовете да се застъпят и да се прекали с третирането, ако ви правят кичури при всяко боядисване. Когато дойде време, опитайте само да подновите цвета, без да правите кичури. Така ще дадете малка почивка на косата си, ще спестите пари и все пак ще имате искряща коса.

2. Можете да смесвате скъпи и евтини продукти.

Само защото обичате някоя супер скъпа марка шампоани, не означава, че трябва да ползвате и техния балсам, лак за коса, серум и т.н. Фризьорът ви може да опита да ви пробута целия комплект и да заяви, че действат най-добре заедно, но не е никакъв проблем да спестите малко пари като си купите само един от продуктите, а останалото си намерите в аптеката.

3. Косата ви не расте по-бързо, когато подстригвате краищата.

Истината е, че косата ви няма да изглежда толкова добре докато я пускате, ако дълго не сте я подстригвала. Най-добре кажете на фризьора си, че искате косата ви да порасне по-дълга – така ще ви подстриже съвсем малко, за да остане косата ви здрава и същевременно ще запази дължината максимално.

4. Не е необходимо да миете косата си с шампоан всеки ден ако е къдрава или на вълни.

Лесните за поддръжка подстрижки и ежедневното миене с шампоан са необходими само ако имате наистина тънка коса. Ако косата ви е къдрава, тя е по-суха и наистина не трябва да я миете всеки ден.