Яденето на шоколад и мазни хвани предизвиква появата на пъпки

Хапвайте си спокойно. В шоколадчетата или пицата няма нищо, което да ви накара да пъпчасате изведнъж, „освен, ако например не си размажете пица по лицето”, твърди Даян Берсън, дерматоложка от Ню Йорк.

Единствените храни, които могат да предизвикат акне са сушито, морските деликатеси и соевият сос, обяснява д-р Берсън. Всички те съдържат високи количества йод, който изостря акнето.

От сухата кожа се получават бръчки

Нямаше ли да е страхотно, ако малко овлажняващ крем можеше да ни опази от бръчките? За съжаление, бръчките се получават при износването на колагена под повърхността на кожата.

Овлажняващите кремове могат да подобрят вида на бръчките, като временно възстановят сухата кожа около тях. Излагането на слънце е основният причинител на колагеновото увреждане, така че ако си търсите овлажняващ крем с добро действие против бръчки се оглеждайте за такъв със слънчева защита и антиоксидант против стареене, като витамин C.

Студената вода свива порите

Наследяваме размера на порите си от родители те си и не можем да направим кой знае какво, за да променим това. Студената вода свива кръвоносните съдове и така кожата ни само ни се струва по-стегната.

Все пак можете да смалите порите на повърхността. Когато порите са запушени с мазнина и мъртви клетки изглеждат по-големи. Продуктите със салицилова киселина ги почистват. Също така порите се разширяват, ако губите колаген.

И нека повторим още веднъж: слънцето също уврежда колагена, така че си слагайте слънцезащитен крем, само той може да помогне на кожата на лицето.