Автор
Woman.bg

Заменете храната с по-здравословни алтернативи

Ако само елиминирате храни от вашето меню с цел отслабване, може би ще ви бъде трудно да постигнете целите си. По-добрият вариант е да заместите някой храни с по-здравословни алтернативи.

Например храните направени от бяло брашно с такива от пълнозърнесто.

Вижте още няколко варианта и добри идеи

Кисело мляко


Заменете висококалоричния сладолед с бисквити с кисело мляко с ниска масленост. Поръсете го с пресни плодове и ядки, семена и канела и му се насладете, знаейки ,че това е много полезна закуска или десерт при отслабване. Калцият играе съществена роля при изгарянето на мазнини.



Елда

Заместете бялото брашно с пълнозърнести алтернативи като елда. Семето има малко мазнини, много фибри и спомага за отслабване. освен това има нисък гликемичен индекс и представлява „устойчив въглехидрат”, а това спомага за намаляване на кръвното налягане. Можете да си приготвите паста, зърнена закуска или да направени кюфтенца от елда.



Агаве


Изберете агаве за универсален подлсадител вместо преработена бяла захар или изкуствени оцветители. Здравословен подсладител е полезен за общото здраве и отслабване и регулиране на кръвната захар. Агаве подпомага метаболизма и това е фактор за по-лесно отслабване. Можете да го добавите към кафето или чая си, както и към много други вкусни рецепти полезни за отслабване.